KUKA?

JOEL "JOKKE" NIEMELÄ

Valmentaja|Crossfit-sali yrittäjä

Toiminut valmentajana, jo 10 vuoden ajan päivittäin. Fysiikkavalmentajana seuroille ja yksilöurheilijoille. Yksilövalmentajana kuntoilijoille. Ja nykyään Crossfit-salin omistaja ja päävalmentaja.

Vahvuusalueisiin kuuluu crossfit-harjoittelu, voima- ja suorituskyky valmennus. Sekä erilaiset pallopelit ja niiden oheisharjoittelu.

"Pitkäversio"

Ensikosketukset valmentamiseen tuli jo opiskeluaikaan nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajaksi, kun tuli ohjattua erilaisia liikuntaryhmiä. Samaan aikaan pääsin apuvalmentajaksi Kemin Lämäreiden c-junioreiden joukkueseen. 

Monelle Kemi-Tornion alueella olen varmasti tuttu kasvo paikallisilta kuntosaleilta. Aloitin työskentelyn kuntosalityöntekijänä 2012, ja sille tielle olen jäänyt. Toimenkuvaani kuului harjoitusohjelmien suunnittelu, asiakkaiden neuvominen ja opastus sekä yksilövalmennus (personal trainer). Sain ohjata, valmentaa ja kohdata asiakkaita kymmeniä päivittäin, eli paras mahdollinen mitä aloitteleva valmentaja tarvitsee. 

Samaan aikaan löysin ja innostuin Crossfitista ja silläkin tiellä ollaan edelleen. Haaveilin jo silloin, että joku päivä meillä on täällä meri-lapissa crossfit-sali. 

2017 perustin itselleni toiminimen aloin päätoimisena yrittäjänä tekemään valmentajan hommia. Yksilövalmennusta urheilijoille ja kuntoilijoille. Fysiikkavalmennusta eri lajien seuroille, sekä pienryhmävalmennuksia. 

Koko ajan itse crossfittia harrastaen ja kilpaillen, vahvistui ajatus omasta crossfit boxista. 

2020 hommat alkoi rullata, eteenpäin niin, että meillä oli huhti-toukokuun alussa pystyssä Crossfit Meri-Lappi. Toimin salilla päävalmentajana ja vastaan salin ohjelmoinnista. Samaan aikaan aloin valmentamaan myös Kemin Lämäreiden alle 17 vuotiaiden joukkuetta. 

Hommat jatkuu edelleen, mutta lisäksi tulee tehtyä yksilövalmennusta crossfitissa kilpailijoille tai ihan tavallisille kuntoilijoille jotka haluavat muuttaa elintapoja terveempään suuntaan. Sekä jonkin verran järjestän halukkaille painonnosto ja voimistelu-kursseja. Lisäksi myös yrityksille työkykyä ja hyvinvointia edistäviä päiviä. 

Eli joka päivä saan toimia valmentajana niin kuin alussa halusin, ja jo reilu 10 vuoden ajan.


Omat lajitaustat löytyvät pääosin Jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn puolelta. Sekä kuntosalilla olen harjoitellut 14-vuotiaasta asti ja Crossfit on ollut se ykkösjuttu jo siitä 2012 vuodesta asti.